Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2009-03-31

Varde ljus! Och det blev ljus.


The True Light Show


Lördag 4 april kl.20.00 svensk tid

På ICEHOTEL


Junivers Stockholm: Live music
Jannne Janus: Master of the lights
Blanche Argus: Dancer
Medora Chevalier: Dancer

Tina (PetGirl) Bergman: Designer/Byggare
Blanche Argus: Manager


Tänkte berätta hur det började....

Som en del vet är Jannne Janus väldigt intresserad av fyrverkerier samt att utveckla 'these lights'.
Han sa vid ett tillfälle till mig "Vore kul att ha raketer när Juni spelar live någon gång."
Mm, svarade jag.
Sen tänkte jag på det i några veckor... ' ja, varför inte, finns ju häftiga fyrverkerier på SL.'
Så en dag immade jag Junivers och sa:
" Du... vet du, vad Jannne har för dröm? Han skulle vilja ha fyrverkerier samtidigt när du spelar live någon gång."
"Cool, visst," svarade Juni.
" Men du, jag skulle vilja vara på Second Sweden då..... för svenskar " svarade jag.
"OK" svarade Juni.
"Är det okey om jag bara undersöker om det går" sa jag.
"Gör det, sa han.
Jag kollade vilka som var online....
Såg Anna-Bella ON !
Jag immade AB, hon skickade TP. Jag kom dit, kollade...Hmm tänkte jag, går nog inte på markplan.
" Jag tror vi måste vara uppe nånstans med ett sånt här projekt". sa jag.
AB rekommenderade då PG:s plattform, vi stack dit kollade, skickade tp till Jannne.
Guuuu, detta fina ställe kan man ju inte förstöra, fasen vi ska ju ha svart, inte rött, tänkte jag.
Jag frågade PG om man kunde rensa, på hennes plattform? Göra allt svart, tomt?
Vi snackade vidare, hon föreslog att göra en plattform ovanför hennes.
" Toppen" , sa jag.

Sedan rullade det på .............

Som manager för detta projekt, så borde jag naturligtvis ha frågat Ui först... p.g.a detta så blev det missförstånd. ( ber om ursäkt )

Nu är vi på ICEHOTEL SL !Säger blanche Argus

2009-03-29

Blåkullafärd till påsk för häxor och trollkarlar

Häxor och trollkarlar här i SL kan vara lugna. Blåkulla håller öpper för er i år också! Så det blir till att smörja in kvasten med lämpliga örter så att den får det rätta lyftet till skärtorsdagsnatten. För då det bär av!

SKÄRTORSDAG 9 april klockan 20.30!

Här är det: http://slurl.com/secondlife/Marvelous/109/73/251/


QS-redaktionen har fångat upp ett hemligt meddelande som nog var tänkt bara för häxorna och trollkarlarna bland oss. Vi väljer dock att avslöja det i sin helhet:

"Den 9 april klockan 20,30 anordnar Second och jag ett Blåkullaparty på en för ändamålet byggd plattform.Partyt kommer att äga rum i innanmätet av en vulkan vi hittade i Blåkulla. Vi är osäkra på att den är helt passiv. Så det kan hetta till. Blir det för hett, kan hugade konstellationer bege sig till Blåkulla Lava Love Balcony för lite mer avskild samvar och beskåda lavapoolen med den dansande Fire Fairy.
Det finns också möjkighet att besöka Blåkulla Spell Cave, där man kan finna lämplig trollformel eller heter det häxformel för att om det fungerar leva ett liv mer enligt ens önskemål!Vi tror att det kan bli en jakt på några påskägg med tillhörande SL'godis... vill man inte det kan man komma och bara dansa, mingla eller bara vara!"

Det var undertecknat med några lustiga runor som vi uttolkat som Second Tour? Skall det vara Second & Tour? Mycket märkligt och
mycket spännande!

/Kay


2009-03-26

Multiple - Låt alla dina kusiner och syskon träffas samtidigt

Släktmöte på Solace Island -- Alla dina avatarer samtidigt

Som vanligt på Solace blev det ett roligt möte när alla grannarna råkade samlas på torsdagskvällen. Men plötsligt dök den ena efter den andra av våra kusiner eller släktingar upp. Det visade sig att kusinerna var ganska trevliga bekantskaper. Någon var ganska uppkäftig och fick hållas efter lite bryskt av sin något yngre kusin.

Trots den lilla stökigheten undrade många hur man kan få ut dom gamla sovande avatarerna ur sina garderober eller var dom nu lever sitt fördolda liv. För att den snabba informationen som gavs på plats skall bli lite tydligare ger jag här en kort anvisning på hur det kan gå till att få ut sina sovande släktingar i friskluften och med i det härliga umgänget.

Gör så här:
Sök upp programmet för Second Life högerklicka på det! Då får du fram en dialogruta där du kan ställa in "Egenskaper" för programmet. Det syns längst ner i tablån.


Klicka sedan på "Egenskaper"! Då får du fram tablån "Egenskaper för Second Life" som här nedan:

Här väljer du under "Mål" där du ser en rad som här är blå.
Skriv till sist i fönstret direkt efter texten: "|mellanslag|-multiple"
Tryck Verkställ och OK!
Sedan är det bara att bjuda in alla dina släktingar samtidigt.
Det gör du genom att när du har en avatar igång så klickar du igen på ditt "Second Life program " ännu en gång och låter släktingen logga in.

Ha det så trevligt på släktkalasen! Men räkna med att det kräver lite mer att hålla igång alla släktingarna samtidigt. Både av dig och av din dator!
/ Kay

2009-03-25

Krav på fest men inga höga bonusar från Solaces invånare

Har de hårda tiderna även nått Solace Island?
Solaces invånare möter krisen på ett handfast sätt utan krav på krav på bonusar.

"Ur led har tiden varit på Solace Island. Den lyckliga idyllien har "hemsökts av fula gubbar" och bara sååå många "dramor" har upprört våra sinnena å det allvarligaste! Verkligen förskräckligt ". Förfasade sig den lilla förälskade mamsellen så väldeliga för QSs reporter härom kvällen.
"Så får det väl bara inte vara! Gör inte hemvärnet något åt det? Eller Kungen?" Fortsatte den rara fjolliga mamsellen, som är helt över öronen betuttad i vår stolta Öfverbefälhavare och Hemvärnschef herr Carlberg.

Man har till och med kunna märka en antydan till politisk polarisering i republiken. Radikala vindar har förmäkts utgå från republikens sydöstra hörn med allt starkare vindstyrka. I detta kaotiska läge har det rapporterats att några invånare allvarligt övervägt att på fullaste allvar emigrera till det så utomordentligt realistiska RL. En fruktansvärd tanke har sakta snygit sig över oss och drabbat oss som ett ödets dråpslag: "Kan det vara så att även de bistert hårda tiderna i det allt för närbelägna RL har smittat av sig på våra sinnen det i tidigare så idylliskt välmående harmoniska livet på Solace Island.

Inte alls! Den blyga mamsellen kan var helt lugn. Republikens invånare har i krisens öga visat sin formidabla storhet. Och det i det ondaste krisögat i mannaminne enligt bedömmare i RL.

Vi bevittnade hur resolut och ärofyllt vårt sontant organiserade hemvärn snabbt avvärjde ett allvarligt invationshot mot republiken. Nu kan man hoppas att även det närbelägna kungaruiket i RL tar lärdom av erfarenheterna och inrättar sitt försvar enligt Soleaceansk modell, vilket QSs reporter tror skulle välkomnas till och med av republikens argaste radikalist, näst mest framgångsrike näringsidkare, bokförläggaren, filosofen och republikens alla unga damers drömprins den oförbätterlige herr Goosson.

Poliker i det närbelägna konungariket gör vidlyftiga studieresor för att finna svaret på de svåraste av frågor. Vi i republiken är inte sämre!

Mitt i detta virtuella kaos satsar den nyfikne äventyraren och drömmaren herr Bing på utblidning och på att finna svaret på den eviga frågan om vad kärleken är. Han förbereder en nästan halv jordenruntresa. Och för att göra den verkligt realistisk och reell i RL, så kommer den att göras jordnära per järnväg ända till Mittens rike.


Redaktionsledningen håller på att packa en ryggsäck med det allra nödvändigaste som skall överlämnas till vår djärve herr Bing. Vi önskar honom all framgång och lycka på hans farofyllda och våghalsiga färd i österled för att söka sanningen och kärleken. Må han hemkomma helskinnad och berätta för oss om hur man finner lyckan i öster.

Slottsfester för folket i besvärliga tider.

I går kväll sammanträdde det spontant och för stunden alla vakna innevånarna för att ta krafttag mot den begynnande depressionen och svårmodet.

Spontana festrådet från vänster: utrikeskorren fr-kn Writer, fr-kn Uggla, äventyraren h-rr Bing, arkeologen fr-kn Susanti, radikalen h-rr Goosson och värdinnan och initiativväckaren fr-kn Fall. (foto: Apmel Goosson)

Allas vår ivriga och glada fröken Psyk presenterade en rad förslag som bejublade noterades i det virtuella protokollet. Hetast och mest nära i tiden ligger förslaget om en slottsfest. Andra festförslag sköts på framtiden. Och så dumma förslag som att dansa wienervals på balen var svåra att klubba igenom trots att det bjöds på härligt sammaträdeskaffe. Den före detta arge radikalisten och filosofen herr Goosson framhärdade i att det skulle vara den vanliga hårdrocken som skulle gälla. Trots att kaffedrickandet senare övergick i en omåttlig överkonsumtion av absint ändrades inga beslut. Men då hade redan den redige herr Bing hoppat i bingen.

Absinten krävde andra former för festen som snabbt övergick till ett våldsamt hallabaloo.

Senare inträdde herr Öfverbefälhavaren och Hemvärnschefen herr Carlberg på scenen och kunde tillfredsställande konstatera att det inte var några fula gubbar som invaderat vår älskade republik igen. Herr Carlberg hälsade enligt reglementet på de församlade och kastade sig handlöst in i dansen sedan han samlat inte så lite mod genom att snabbt svepa att par absint. Allt enligt reglementet försäkrade han de storögda invånarna.

En härlig och översvallande stämning av tröst, harmoni, lycka och kärlek fyllde oss alla. Och alla kriser försvann i bort fjärran, ut över SLs oändlig hav.

/Kay Uggla

2009-03-23

Om att förlåta

Konfllikter kan ju faktiskt vara en del av rollspelet för en del här i SL. Men det kan såra personligt dom som inte har det rollspelet som sin SL-dröm. När du känner att du kanske sårar någon fråga, eller själv känner dig kränkt säg ifrån! Det kan kanske vara svårt och till och med späda på konflikten. Men ge inte upp! Det kan vara så oändligt skönt när man förstår varandras verkliga syften och kan förlåta varandra.

Personerna på bilden kan ha med delar av texten att göra

Det har gjorts en del forskning om oss här i SL. Av det jag sett kan nog mycket stämma. Och naturligtvis för vi med oss våra grundväderingar som vi har där innerst inne med oss hit. Och lika lite som i RL är livet lätt här i SL.
Precis som i vårt vanliga liv där ute så har vi nog alla en samling högst personliga mål eller något vi strävar efter att få göra här eller rent av uppnå även här inne i SL.
Vi tar på oss attityder, och några passar på att leka med sin egen sociala identitet. Men där inne längst där inne finns ju våra aldeles egen etik som tros alla masker och yttre skal skiner igenom i vårt umgänge med varandra här i SL. När man möts av att andra inte vill förstå eller trampar på ens etik eller det som man anser vara grundläggande värden i relationer med andra blir det svårt. En konflikt om att få bygga eller förverkliga en affärsdröm bekommer kanske sällan en så djupt. Det hör till spelets regler här och RL. Och dom får man ta när man ger sig in i spelet. Skillnade är bara att här finns ingen lagstiftning annat än Lindens enkla regler om "abuse". Så endera gillar man läget, stannar och kämpar eller drar. Däremot när det berör ens innersta värderingar blir det lite svårare och om man har haft kanske en lite närmare kontakt med personen och finner att det inte stämmer. Ja då då blir ju även det där med sorg en del av det svåra.

Det finns en svårighet med det sätt som vi "pratar" med varandra här. Chatten är en för tunn kanal för att viktiga nyanser skall gå fram och missförstånd uppstår så lätt. Lite chatt-diciplin skulle kanske inte skada. Ja, jag är själv riktigt dålig på det, säger en del i min omgivning. Jag jobbar på det.

I mitt liv här i SL har jag upplevt en del besvikelser men dom har till slut rett ut sig för jag finns ju här ännu och är idag ganska så lycklig och trivs riktigt bra här i SL. Men man lär sig mycket om sig själv när man går igenom vad en del kallar "drama" här.

Och som vanligt gäller ju att man nästan alltid är två i en konflikt. Båda känner att "jag har rätt och den där dumma idioten kan man ju inte prata med.... jag blir så trött".

Försök att ta kontakt igen och prata lite. Jo jag vet att det inte är lätt.. Men vad skönt när man kanske efter en tid börjar förstå varandras synsätt men kanske inte gillar det men man respekterar att man kan ha lite olika synsätt och att det inte betyder att man behöver hata varandra för det. Och älska varandra behöver man ju inte heller men att återupprätta en god relation är så mycket värt.

Det är klart att det finns ju dom som gillar konflikter och leker med dom här. Vi har många som leker "bad guys" i något rollspel som dom vill att omgivningen skall acceptera. En omgivning som kanske har ett annat rollspel i sitt SL liv. Men då kan man så lätt gå över gränsen så att man till och med sårar någon personligt och då är det inte lek längre!

Att jag skriver det här just nu beror på att jag själv i dagarna har fått mina ögon öppnade och fått den goda erfarenheten ännu en gång att få vara med om att lösa upp ett litet "drama" som stört mig riktigt mycket den sista tiden. Jag blev nästan euforiskt glad när vi till sist fick till ett litet möte och avatar mot avatar kunde säga förlåt till varandra och sträcka varandra handen och till slut ge varandra en kram. Det var så underbart skönt!

Men jag vet att jag har sårat åtminstone ytterligare en person som jag så gärna skulle vilja få prata en lång stund med och om möjligt få säga förlåt till.

Kay

2009-03-10

Hemvärnet räddade Solace Island

I går kväll när det vanliga kvällslugnet höll på att sänka sig över Solace Island började massor av fula gubbar under högljutt larm välla fram över ön. Kampen mot fulagubbatacken påbörjades av det snabbt sammankallade hemvärnet, överbefälhavaren Carlberg (förre teaterbesökaren), spaningsledaren och hemvärnskorpralen Gojster, samt den för kvällen raffa arkeologen Inno Susanti och den beresta och erfarna lottan i räddningskåren fröken skrollan.
Hemvärnet planerar sitt försvar av Soalce Island.
Från vänster: den listige spaningledaren korpral Gojster, raffa arkeologen fröken Inno,
den kompetenta lottan i räddningskåren fröken skrollan och den tappre överbefälhavaren i hemvärnet herr Carlberg.

Gazania som höll på att inreda sin just inflyttade stuga och skärgårdsö såg hur dom fula gubbarna kom farande över vattnet från söder medan hon konverserade en fjollig och villsen mamsell som ivrigt sökte sin stilige kavaljer. Tidigare på kvällen hade Solaces vaktmästare den förträfflige herr Carlberg,vars mamma lär kalla honom för IronSide, snabbt fått avbryta en just påbörjad teaterafton tillsammans med en lite fjompig men våldsamt förälskad mamsell på Drottningholms teater.

Snabbt och vant grävde Solaces diplomerade arkeolog fröken Sussanti, ännu iklädd festblåsa, fram en bomb som placerats på den hemkomna utrikesreporter frökebn skrollans tomt. Med fara för sitt liv och hälsa gjorde fröken skrollan en snabb analys av den förfärliga tingesten som spred fula gubbar och och ett psykedeliskt oljud. Det är dock oklart om den hänsynslöse förövarens identitet kunde styrkas vid den tidpunkten. Men bomben tycktes förlora i styrka och försvann plötsligt. Och lungnet och den allmänna trivseln , ja en viss återgång till det vanliga avslappade tramset kunde märkas bland de lättade invånarna. Hemvärnet demobiliserades snabbt och hemförlovades. Den tramsiga mamsellen tittade trånsjukt på sin hjälte och började drömma om en fortsatt förspel, ja naturligtvis på teatern.
Men då bröt helvetet löst på nytt! Från en punkt på den rofyllt fru Esses tomt, invid det det brantaste berget i SL spred sig fula gubbar igen. Nu i en fruktansvärd mängd. Hemvärnet inkallades på nytt. Överbefälhaven Carlberg grep resolut in och fördelade uppgifter till sin initiativrika och fullständigt självgående autonoma styrka som redan var för sig hade intagit sina hastigt funna stridspositioner.
Den lilla våpiga mamsellen samlade mod till sig och for upp längs bergssidan, gav sig in i molnet av fula gubbar, trots att hennes mamma har varnat henne för sådana. Där inne bland alla fula gubbarna fann hon en av bomberna, som troligen var av klustertyp, och hon kunde identifiera den elake illvillige förövaren.

I det totala kaoset som hemvärnsstyrkan på nytt utsatts för, lyckades den begåvade arkeologen fröken Inno och den rediga och pålitliga fd utrikeskorrespondenten och lottan i räddningskåren fröken skrollan skicka en anmälan om "abuse" till den internationella polisens högkvarter (Linden).

Under tiden hade chefen för Solaces hemliga internationella insatsstyrka, sjökaptenen "Nemo", skräcködlan mm herr Vrmad, bördig från det stora gangsterlandet i väst, anlänt och riggat stitt fruktansvärda fjärrvapen mot förövaren. Den stackars förövaren kommer enligt kapten "Nemo" inte att få ett normalt SL liv på länge. Ett ohyggligt virus eller förbannesle kan ha skickats på den hemska illgärningsmannan. Mamsellen som även är djupt förälskad i sin kapten "Nemo" började nu känna sig riktigt kaxig, satte sig på bomben med endast sina tunna spetsbroderade silkesunderbyxor mellan sig och den förfärligt förskräckliga tingesten.

Och se just precis då gick kraften ut den hemliga manicken i bomben. Och tur var väl det. Med bara ett par fina spetsbyxor mellan sig och en sådan mängd fula gubbar..... Mamsellen fasar idag vid blotta tanken på vad som då kunde ha skett.

Ett härligt ljudlöst lugn lägrade sig över nejden. Man hörde bara raspet från pennan då överbefälhavaren herr Carlberg skrev sin rapport till den internationella polisen. Hemvärns styrkan tog godnatt av varandra och önskade varadra en fortsatt lugn nattsömn som om inget hänt.

Men den fjompiga mamsellen frestades av den manligt stilige kaptenen "nemo" att i det nyvunna lugnet att på bönpallen följa med på en tur runt det sovande Solace hans hotta båge av HD-typ. Med en ljuvt mullrande motor stördes nattsömnen för de slätkammade solaceborna som sover gott om natten (var det någon som har sagt).

Den ende som stördes var den tappre överbefälhavaren herr Carlberg som skrev följande beredskapsorder order till invånarna:

Tuesday evening we had a big griefer outcome at some of the lands. A griefer named solidius45 Cisse was here earlier and placed scripted prims at some of the "Unprotected lands". Land owners! Do this: - Check your prims for unusual owners (solidius45?) RETURN! - Always have Create Objects All residents UNCHECKED - Always have Object Entry All residents UNCHECKED A picture of the griefer-outcome is attached.
Still problems? Perhaps I can help you? /Ironside


Den kompletterades senare av chefen för vår hemliga internationella insatsstyrka herr kaptenen Vrmad:

In addition to Ironside's comment I would also suggest that you add this person to the banned list. Just click your land , select "about land", then use the "access" tab and add that person's name to your ban list. VR

Sedan neg den söta mamsellen för herrarna och kramade försiktigt sina hjältar och for hem till hovet på Drottningholm.

Vad månne det inte bliva av dessa orädda herrar? Dom kommer säkert att få mer hemvärnsguld på sina axlar!

Så bästa solacianer, ni har ett alert och väl fungerande försvar på Solace. Ni får mycket pang för pengarna!

/KU

"Han doftar underbart!"




De skypade med varandra varenda dag i åtta månader.
- Då vet man att den andre inte har någon rl-partner, säger Zigadena Gabardini.
Västerbottniska Zigadena och holländske Emarald Harvey möttes den 16 februari 2008 i sl.
Idag är de ett par även i rl där de träffats två gånger.



Första gången de träffades i rl hade de valt att hyra en lägenhet i en stad ingen av dem varit i tidigare, Barcelona.
Det var i höstas, i slutet av september.
- Man blir inte så inträngd i en lägenhet som i ett hotellrum, säger Zigadena.
Kunde du verkligen vara helt säker på att han inte skulle bli obehaglig?
- Nej. Nästan bombis. Men jag var kär. Och är det ännu mer idag.
- Fast jag rekommenderar att man verkligen ska känna personen innan man gör så här.
Det tyckte Zigadena att hon gjorde efter de åtta månadernas dagliga skypesamtal.

HJÄRTKLAPPNING
De hade skickat bilder på sig till varandra.
- Jag tyckte om honom direkt på bilden.
De hade berättat om vad de gör i rl. Zigadena är gymnasielärare och Emarald jobbar på universitet.
- Vi är väldigt lika i de djupare värderingarna, i frågor som betyder något.
Men att träffas hemma hos någon av dem var inte aktuellt.
- Det kan bli pinsamt och farligt.
Zigadena har hon bott en tid i Spanien. Hon visste att skulle det här inte funka så skulle kunna dra därifrån och ändå inte känna sig helt borttappad..
Berätta om första mötet!
- GUUD! Det var hemskt! Hjärtklappning, mörk gata, torr i munnen, pirrigt! Förfärligt nervöst..De första dagarna såg vi frenetiskt alla Gaudis verk.
- Men sen blev det underbart! Och väldigt svårt att skiljas.

DET KLICKADE I RL
Doftade han gott? Jag menar, stämde det mellan er?
- Det klickade, vi blev kära i rl med. Och ja, han doftar underbart!
Nu har de nyligen träffats för andra gången. Zigadena for till Amsterdam och blev presenterad för Emaralds nyfikna vänner.
Och det har blivit ännu svårare att vara ifrån varandra. De pratar på skypen varje dag, vardag som helg och i juni far Zigadena ner igen.
- Han är rolig och gullig och så speciell.
Förutom att prata med varandra i rl vårdar de också sitt sl-förhållande. De träffades på Avilon där Zigadena läste Emaralds profile och tyckte om en dikt han hade där.
Sedan dess är de oskiljaktiga.
Och varje kväll avslutar de dagen med att dansa tillsammans i sl.

Förlovade: Tay Aya och Daniel Butoh, Solace



- Jag kände på mig att det var något speciellt idag.
Det sa Tay och viftade med vänsterhanden när vi träffade henne på Solace på söndagen.


Daniel vet att Tay är en romantisk flicka som gillar uppvaktning. Han bygger åt Tay, flickan får allt hon pekar på.
Så nu på söndagen hade han också plockat fram ringarna.
- Jag är så lycklig, säger Tay.
Daniel hummar litet blygt och säger att han nog borde ta en promenad. Men blir kvar liggande på mage medan Tay har tagit bekväm plats ovanpå hans rumpa.
De nyförlovades ringar blixtrar i eftermiddagsskymningen där de vilar i sitt trädgårdstält invid deras egen borg på Solace.
Quantum of Solace önskar paret lycka till.

2009-03-03

Sculpt på Solace i kväll tisdag

Introduktionskurs i sculpt på Solace Island i kväll,

tisdag den 3/3 kl 21:00

Vi kommer att lära oss något om grunderna i hur man gör sculpted prims.

Det är bra, men inte nödvändigt, om du har laddat ner en programvara innan.
Den hittar du här: http://www.xs4all.nl/~elout/sculptpaint/

Du kan lika väl ladda ner programmet efter vår lilla kurs

Det här handlar det om:

- Vad är sculpties?

- Kort, kort om sculpties.

- Om hur och var man gör sculpties.

- Demonstrerar enkel programvara, Sculpty Paint.

- Hur formar man en enkel sculptie?

- Hur ger man sculptin en textur?

- Hur överför man form och textur till Second Life?

- Du får forma din egen sculptie med importerad form och textur.

- Du får länkar till hur du kan lära dig mer.


Datum: Tisdagen den 3 mars kl 21.00

Plats: http://slurl.com/secondlife/solace%20island/137/197/21/

Tid: ca 45 minuter Språk: Svenska

Kursledare: Kay Uggla

Kostnad: Gratis men du får gärna donera en peng till Röda Korset om du vill.


Välkomna!

-------------------------------------------------------------------------

Gör gärna ett besök på Röda Korsets lokal i Second Sweden: http://slurl.com/secondlife/Second%20Sweden/116/249/25/

Apture