Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2010-03-21

Till Ars minne

Tack Bock,

Tack för att du ville låta oss alla få dela din saknad efter Ars. Och få göra det tillsammans i en stund av eftertanke och vördnad för kärlek och vänskap. Ja, det väsentligaste i våra liv.

Tack också för att vi alla fick visa dig och varandra att vi har en gemenskap som kan vara djupare och närmare också när livet är svårt.
Det var en fin stund, som vi inte får för många av i vår virtuella värld.
En sorgsen stund, men även vacker stund för var och en av oss i våra egna tankar och känslor.
En varm innerlig stund av fina och glada minnen som vi gärna vill bevara.
Ett varmt tack till dig, för att du gav oss alla en möjlighet att få visa dig och Ars familj vår sympati och värme.
Kay

2010-03-08

Den nya viewern V2.0 - och multiple för våra kära kusiner och alt

Vi har börjat prova den nya "viewern", V2, och försöker att ge den en ärlig chans.

Användningen av den nya "viewern" sprider sig trots tveksamheterna de första dagarna då den släpptes för allmänheten. På QS är vi som vanligt lite svårflirtade med nymodigheterna.
Naturligtvis beror en del av våra misstag och åsikter så här i början på bristande rutin och kunskap om var man skall hitta de funktioner som vi lärt oss älska med de gamla "vewerna".

Vi har inte fått bekräftat det ihärdiga ryktet om att det blir V2 med sina efterföljare som blir det allenarådande efter sommaren. Kan det verkligen vara sant?
Så häri början fastnar man naturligtvis på en del trivialiteter som man lär sig att hantera på ett annat sätt närman blivit vän med det nya. Om man nu blir det?

Men så här långt efter några dagars användning har vi fått en del huvudvärk som vi hoppas kunna klara ut här:

  1. Multiple för flera avor samtidigt
    För er alla vill vi gärna meddela att vi har provat att umgås med vår kära kusin (alt) här. Det gick alldeles utmärkt efter att på samma sätt som tidigare ställa om "egenskaperna" för programmet. Man letar upp programmet i datorns programlista och högerklickar på programmets gröna ikon. Sedan väljer man "egenskaper" och därefter lägger man till " -multiple" (inklusive mellanslag före tankestrecket). Tryck därefter verkställ och det är klart att bjuda in dina kusiner och syskon till en fest!
  2. Hur rör man sig smidigt i sidled?
    I den gamla "hederliga" fanns det pilar i "move"-verktyget. Men de är borta nu i stället kan man röra sig sidlänges genom att använda "Shift" och piltangenterna. Man får träna upp en ny färdighet!
  3. Hur ställer man in tillstånden på sin mark? - "About Land"
    Inställningarna för t ex användning av script, möjligheterna att rezza på den egna lilla tomten hittade vi inte på redaktionen så att vår kära vän Apmelina kände sig inte välkommen med alla de vanliga animationerna som åtminstone vi tjejer alltid vill bära med oss för att vi skall känna oss bekväma med vår tillvaro.
  4. Besvärande hopp mellan rörelse och chatt
    Naturligtvis finns det en inställning som gör att man inte börjar hoppa och flyga när man börjar skriva efter att ha rört sig. Men var är den?
Det här var några av erfarenheterna och frågorna från den första dagens användning av V2.

Hör gärna av er med era problem och lösningar. Vi är många som kämpar undrande hur vi skall bli riktiga vänner med vår nya V2.
/Kay

Apture