Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2009-08-21

Ur elden stiger Venedig som en fågel Fenix

Gamla simen Drottningholm har ju stängts sedan en tid. Orsakerna till detta är inte helt klara. Några talar om meningsskiljaktigheter i ledningsgruppen som skapade och drev verksamheten där. Detta ledde till att initiativtagaren och kungen drog till RL och plockade med sig sina installationer och försvann. Även drottningen saknas.


Men ur askan efter Drottningholm kommer ett 1770-tals Venedig att resa sig. Där rollspelssugna kommer att kunna utveckla sina talanger och tillsammans få uppleva något av det forna Venedig.


Christian Morgenstern tillsammans med sina vänner håller som bäst på att skapa ett Venedig av år 1779. Han hoppas att det skall vara fullt i ordnig under oktober i år. Men redan under byggtiden kommer de delar som blivit klara att öppnas för rollspel. Så spara alla era kläder och attribut från drottningholms-tid. Livet i Venedig kommer också att utspela sig i i rococco-stil. Så mycket kommer att passa alldeles utmärkt.
Christian berättar för tidningens reporter att Casanova var fortfarande vid liv 1779. Massor av illgärningar hände och kärlekslivet var fyllt av intriger på den tiden. Så det kommer att finnas gott om svängrum för att låta inspirationen flöda i rollspelet. Många intrikata roller måste finna sina innehavare. Det skall bli intressant att se vem som vågar ta på sig rollen att vara Dodge i Venedig vid den tiden. Han var ingen populär härskare. Tog mutor och lät döda folk till höger och vänster, beräättar Cristian, som själv kan tänka sig att vara nöjd med rollen som goldojär.
Christian har öppnat en hemsida så vi alla kan följa utvecklingen.

Tidningens redaktion kommer att med spänt intresse följa hur Venedig tar form ur Drottningholms aska.

Tidningens redaktion har fått en mängd förfrågningar om hur det kommer att gå för hästarna som fanns på Drottningholm. Kan man fortsätta att rida på dem? Vilket var ett allmänt nöja att ta sig till Drottningholm för att göra. Får de sin rätta träning nu när verksamheten ligger nere undrar några hästvänner oroligt. Men för tillfället får man nog anta att kusarna har sövts ner i någons garderob eller inventarium som det så vackert kallas. Och där lär de nog förbli ett tag.

Som vanligt när en sim stänger så upprör det många som där skapat sig en trygghet och mening med sin tillvaro i SL. I det här sammanhanget kan det vara på sin plats att klara ut en del saker.
Nu är det så att Drottningholm ägdes av en privatperson, som valde att på kanske personliga skäl att avsluta sina engagemang i SL. På samma sätt har det i skarpa tonfall kommenterats att t ex Second Sweden har stängts utan att någon annan fått ta över. Även i det fallet ägdes och drevs simen som en privatverksamhet. Visserligen i ett bolag, Men det måste väl stå ägaren fritt att bestämma hur han vill förvalta det goodwill och andra värden som han har byggt upp. Låt vara med hjälp av andra som bidragit på frivillig bas till detta. Däremot simar som Malmo och vår ambassad drivs med hjälp av allas våra skattepengar. Då blir det plötsligt en angelägenhet som rättmätigt angår oss alla. Och man skulle kunna föra en diskussion om samhällsnyttan med dessa satsningar här i SL.
Men det får bli i en annan artikel.
/Kay Uggla

4 kommentarer:

Apmel sa...

Lever redaktören i en värld där ägarna bestämmer allt och inte behöver ta något ansvar för sina "anställda" eller ta hänsyn till brukarnas intressen?

Anonym sa...

Bra och balancerat skrivet Kay!!!

Sen är det nog -tyvärr kanske - så Apmel att i Second Life är det ju alltid simägarna som betalar - och därigenom bestämmer - allt.

/Yohan

Apmel sa...

Som jag skrivit på annat håll Yohan så följer det ju inte av att man äger (betalat) att man har rätt att använda det som man behagar.

Vore det så skulle du inte kunna hävda att du ägde något förrän du kunnat visa att du har en moralisk rätt att använda det du säger att du äger enkom för dina egna syften.

Kay Uggla sa...

Tack för herrarnas kommentarer!
De ger uppslag till en fortsättning i Solace4avatars på temat om vad ägande är i SL.

Ett sådant ämne är delvis av politisk karraktär och någon enkel sanning, som vi kommer att kunna enas om drömmer jag nog inte om att kunna uppnå här.

Sedan människans första tid har det nog diskuterats och ifrågasatts vad ägande innebär. Ja, allt sedan den tid då de första människorna började odla mark som dom kallade sin vare sig dom köpt den, eller bara röjt och odlat upp lite vildmark som dom kallat sin.

Av herrarnas inlägg tror mig kunna tolka dessa, som om ni har lite olika syn på ägandet i SL.

Kan det vara på plats att utgå från vilka villkor som är förknippade med ägande här i SL och med vems resurser som ägandet i SL uppstår?

Vänligen Kay Uggla

Apture