Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2008-12-05

SRC går i graven


SRC har ju betytt så mycket för många av oss.
Där fick jag mina första riktiga erfarenheter av vilka skapande krafter som kan frigöras i Scond Life.


Nu i SRCs sista skälvande minut har jag bett ett par av dem som bidragit så mycket till att hålla det vid liv det sista året att ge oss något av deras spontana känslor, minnen och intryck.Först ut är allas vår Mathayus Shepard

Ett avslutat kapitel

Svensk resurscenter går nu i graven efter en långvarig period och jag tror att många kommer att sakna SRC på ett eller annat sätt. SRC byggdes upp för att på ett lätt sätt att ge människor en möjlighet att kunna utbilda sig I Second Life. Det har förekommit många olika kurser som är relaterade till både själva Second Life och till livet utanför och som man var tacksam och för. Men som allt annat så händer det alltid något som gör att även en sim som denna förglöms och hamnar i en låda längs bak i skrubben.

När jag kom till SRC för första gången blev jag välkomnad av en underlig filur som knallade runt med en nalle i handen. Meddans jag höjde ögonbrynet och förundrat funderade över var jag har hamnat, så blev jag välkomnad till utbildnings centret SRC av Steven, som förklarade vad som hände här. Och det lär intressant och jag stannade kvar för att se hur det kunde förändra mig.

Efter ett tag fick jag lära sig hur man byggde och hur man använde sig av scripta och mycket annat matnyttigt. Men det som jag alltid kommer att hålla varmt om hjärtat är alla de olika människor som man har fått lära känna här inne i SRC och erfarenheter de har givit mig. Och det tror jag de flesta tycker. På SRC har frambringats mycket, som t ex att ha en del av Röda Korset på simmen. Röda Korset har givit ut en hel del information om vad som händer runt om i världen.

Eller filosofiska stunder där vi kunde diskutera allt från livets allra djupaste frågor till dess enkla frågor som hör vardagen till.


Jag tror de flesta kommer att sakna möjligheten att kunna komma till SRC för att kunna

bygga eller gå på en kurs som de erbjuder eller träffa på nytt spännande folk eller delta i att hjälpa nykomlingar i allt om Second Life eller få en vägledning till olika svenska simmar.

Men allt har sitt slut och det kan man inte undvika. En av de äldsta simmarna går nu i graven och kommer att bevaras endast i minerna av dem som en gång har varit på SRC. Men man vet aldrig vad som händer i framtiden. En dag kanske de återkommer eller att något nytt dyker upp men man kan inte mer än hoppas och gå vidare.


Mathayus Shepard
SRCs siste vicevärd och vaktmästare


Mathayus, ett varmt tack från oss alla för dina insatser ända tills slutet.

Så till vår Ika Cioc

SRC går i graven, och det är mycket tråkigt att så händer.
Det är det mest konstruktiva jag har erfarit i SL, fullt av sprudlande energi och fantasi.
De arbetade precis på rätt sätt, fångade upp de som kom dit och tog reda på vad de hade att bidra med. Alla kände att de var speciella och hade något att komma med, ett mycket bra koncept! Det passade mig perfekt, jag arbetar inom samma "bransch" och tyckte det var precis på det sättet jag ville jobba.

Tyvärr tappade SIP-arna farten och gick vidare till nya projekt i RL och det fanns ingen plan för hur SRC skulle leva vidare. Därför rasade det ihop som ett korthus.

Jag kommer att sakna SRC! Jag hade gärna drivit det vidare, men det kräver att man kan vara där mycket mera och även dagtid, vilket jag inte kan som arbetar heltid i RL.

Ika Cioc

Tack Ika, för allt du gjorde för oss på SRC och för dina tappra försök att driva SRC vidare.3 kommentarer:

Lennart Nilsson sa...

Jag vill speciellt tacka alla bakom SRC för att jag fick komma dit och hålla i ett par filosofi-aftnar.

Att de dessutom var välbesökta var ett mindre underverk, precis som SRC självt!

/Apmel

Ika Cioc sa...

Tack för att du ville bidra :)

Kay Uggla sa...

Apmel mycket vatten har flutit i SLs floder sedan dina filosofiaftnar.

Många är vi som inte var med om dom.

Ännu fler är vi som kanske skulle vilja få uppleva en stunds upplysning och diskussion i ett evigt ungt ämne.
/Kay

Apture