Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2009-05-06

Vårbal på Solace Island på lördag

Vid 22-tiden på lördag (9/4) vaknar skogens hemligaste väsen till sin vårbal.

http://slurl.com/secondlife/Solace%20Island/173/202/21

Sätt ljuset på gryning eller 5:50, för just då dansar älvorna som mest i sina ljusa skyar fram genom gläntan, just innan solen går upp och trollen och knytten måste dra in i skuggorna igen.

När det festas på Soalce island så görs det med besked.
En vårbal, skogsröj.... ja det finns många sätt att beskriva vår vårfest som arrangeras av Kandi och Gazania.

Vi har som vanligt pratat en massa under en längre tid om att ha en fest här. Det har talats om en slottsfest i högtidskläder där det dansas underbar vals. Även tango har varit lockande! Tänk att få dansa en sugande melankolisk äkta finsk tango till dragspelsmusik. Ja förslagen har varit många.

Kandi och Gazania tog tag i våra vilda uppslag och gorde något konkret av alla våra drömmar och allt vårt prat. I en trolsk skogsglänta en bit in i skogen bortom busshållplatsen på vår allmänning blir det en vårfest inspirerad av den vaknande skogen. En härlig vårskog full av liv....
Ett gäng på Solace Island har jobbat tillsammans för att arrangera. Många har dragit sitt strå till stacken....

Där i gläntan träffas skogens alla väsen för att festa och hälsa våren efter "The Light Show", som också hålls på Solace Island men kl 21:00.

Några har undrat över hur skogens skygga invånare ser ut och hur dom klär sig?
Ja, säg det? Dom av oss som fortfaranden har förmågan att se dom, vet!

För oss andra kan kanske Google och Wikipedia hjälpa fantasin. Skogsrår, knytt, rumpnissar, troll, alver och älvor lär det vimla av i skogsnatten..... Ja kanske en hel del andra också som jag inte ens vet namnen på. Och jag ger mig den på, att en hel del vanliga människor också kommer att virvla runt i dimmorna lätt förklädda i härlig lek med skogen invånare. Vilka de är får vi se när solens strålar träffar oss i den tidiga morgontimmen. Då kommer bara de förklädda människorna att klara solens obarmhärtiga strålar.....


/Kay

Inga kommentarer:

Apture