Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2009-09-23

Tommie Scorpio en ny men erfaren artist i SL

Tommie Scorpio är ett namn att minnas. Han fick alla gästerna att jubla vid kräftskivan nyligen på Solace Island. Hans utstrålning och lediga framförande var helt övertygande. Han kommer att bli en efterlängtad artist i hela SL. Tommie visade att han är en erfaren artist med en härlig röst och bred repertoar. Men vem är då denne härlige artist?

Några dagar efter kräftskivan fångade QSs reporter upp Tommie för en intervju på den indiebar där han brukar spela. För intervjun sliter honom från ett parti dart. Det visar sig att han är tämligen ny här i SL. Sedan sin rezzdag i juni i år har han hunnit aklimatisera sig mycket väl i SL. Har bosatt sig och fått nära vänner från Australien och redan gjort ett antal gig.

Tommie är en härligt öppen och ödmjuk människa, som det är lätt att få kontakt med.

Hur hamnade du här i SL?
-"Jag gick med i sl sedan jag hört på radio om svensken Bara Jonson som får skivkontrakt genom att spela i sl. Och tänkte att det kunde vara ett bra sätt att få spela och sprida min musik. Jag har länge spelat i olika band osv så musik har alltid funnits med i mitt liv," Berättar Tommie.
Inga kända band, men alltifrån gymnasiet har jag spelat i band. Och n
u spelar jag i ett band som heter Noice Makers, och de är rätt etablerade här i Västerbotten i alla fall.Jag har en länk till bandet i min SL profil:
I det bandet spelar jag bas."Vad spelar ni för musik? -"Ja sångaren kallar det för glesbygdsrock."Säger Tommie med ett skratt.
"Eftersom stommen i bandet kommer från Tärnaby så känns det nog så."

Tommie live i RL

Vad gör du mer i ditt liv?
"Musik är mitt liv eftersom jag jobbar som musiklärare och äv
en har det som hobby. Jag och dirigerar två körer." "Då är du ju proffs! Det märktes klart när du hade ditt framträdande på Solace Island"

På vilket stadium undervisar du?
-"På högstadiet i musikskolan i elgitarr och elbas."

Vad gillar du bäst som lärare?
-"Det är utan tvekan kontakten med ungdomar, och speciellt att försöka få ungdomar som har det svårt att få ett intresse för musik att på sätt få uttryck för sina känslor." -"Går det bra?" -"Ja det tycker jag. Men jag har inte heltid och det kan man ju klaga på men många är utan jobb så jag är glad att jag har ett jobb."


Har du haft många uppdrag här?
-"Jag har bara spelat i sl ett par veckor så jag jobbar fortfarande på att få gig. Hade min första spelning i början av augusti i år har redan två gig bokade nästa vecka."


Sjunger du helst på svenska eller på engelska?
-"Helst på engelska eftersom det är det språk jag skriver mina egna låtar på. Jag sjunger gärna andras låtar på svenska, som exempelvis Lars Winnerbäck, men själv har jag svårt att skriva på svenska. Sen jag började i SL har jag bara haft publik och ställen som mest ägs av utlänningar Och jag tror att det är enklast att nå folk genom att sjunga på engelska."

Vilken sorts musik skriver du själv?
-"Jag skriver musik i britpop/ indie genren, eftersom det var den musiken jag lyssnade på so
m tonåring och som jag fortfarande har som favoritmusikstil. Men jag lyssnar egentligen på allt om låten är bra. Men indie/britpop är mitt hem stilmässigt."

Det kändes så vant och du hanterade publiken så ledigt och naturligt när du framträdde hos oss.
-"Jo jag har ju mycket erfarenhet från RL, så jag har lite kunskap om hur man ska lägga upp ett gig, låtordning och så vidare. Så jag har lärt mig mycket också av andra artister i SL och lyssnat på hur de hanterar publiken."

Vilka är dina mål här i SL?
-"Ja du..." Säger Tommi och tänker till lite innan han fortsätter.
-"Jag vill sprida min musik, få folk att bli glada. Men i långa loppet hoppas jag så klart att det ska leda till att mitt spelande i SL leder till framgång
även i RL. Blir jag etablerad kanske jag kan plocka ut pengar ur SL också." Skrattar Tommie. SL handlar för mig om att ha kul och träffa folk. Om det sedan leder till sådan framgång att det spiller över till RL ser jag bara som positivt. Som alla låtskrivare drömmer jag om att kunna leva på att spela, sjunga och skriva musik. Förhoppningsvis kan mina spelningar här leda till spelningar i RL.
Och vad jag tycker är speciellt kul med SL är att människor från hela världen lätt kan komma och höra min musik."


Tommie har sitt nästa gig här: http://slurl.com/secondlife/Club%20Atlantic/127/108/21/
Det är på Kickin´ - 26 september kl 10 AM eller kl 19:00 svensk tid.
Det blir säkert en häftig fest. Vi ses där!

/Kay Uggla


Inga kommentarer:

Apture