Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2009-11-01

Byggkurs på Solace Island

Nu drar kursverksamheten på Solace Island igång igen! På tisdagarna under november och december kommer IronSide Carberg, Nattsurr Allstar och Kay Uggla att genomföra ett inledande kursprogram i byggkunskap och "klädsömnad" eller kläddesign som det också kallas i finare kretsar här i Second Life.

Här finns hela skolschemat: http://byggochdesign.blogspot.com/Syftet är att deltagarna skall ha möjlighet att lära sig grunderna i byggande och klädskapande så att de har grunderna för att själva kunna förverkliga sina byggidéer och förnya sin basgarderob.

Kurserna hålls tisdagskvällarna kl 22 svensk tid och på svenska. Men det kan komma att bli något internationellt inslag vad gäller information om mode och fasion i Second Life.På Solace Island visas just nu vad kursdeltagarna kommer att få lära sig i form av färdiga saker.
http://slurl.com/secondlife/Solace%20Island/135/222/22/

Deltagarna kommer att få lära sig kombinera grundläggande byggteknik, script och texturer så när kursen avslutas skall deltagarna ha byggt sig ett eget konstverk av rullande klot och en eldstad med en munter brasa att värma sig vid under den kalla vintern.

Efter sykursen, som kommer att drivas som en syjunta , under ledigare former, bör det finnas en varm tröja, en kjol eller ett par långbyxor och en festdress för jul- och nyårsfesterna.
Klädskapande så väl i SL-verktyget "appearence" som hur man gör primkläder ingår i programmet. Kläddesign sker till en stor del i ett bildbehandlingsprogram. Det är där mycket av realismen och skönheten skapas. Så vi kommer att ta upp grunderna i sådana program.

Vid varje syjunta kommer de deltagare som vill att få visa upp sina skapelser på catwalken.

Välkomna till Solace Island på tisdagar alla bygg- och kläddesignintresserade!

/Kay Uggla

Inga kommentarer:

Apture