Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2009-11-12

Kurser på Solace Island har kommit igång.

Den första kursomgången på Solace Island är igång.

Tisdag 17 november

fortsätter det med ett kursmoment i

praktiskt byggande

Vi tränar på att göra en eldplats med en brasa, under Nattsurr Allstars ledning.
Som vanligt ringer det in till lektion på Solace Island kl 22:00.

http://slurl.com/secondlife/Solace%20Island/135/222/22/

Liksom tidigare kurser kommer även det här kursavsnittet att dokumenteras på:
http://byggochdesign.blogspot.com/

Den inledande nybörjarkursen i allmän byggteknik snart två veckor sedan, lockade ett drygt 20tal elever. IronSide Carlberg med sin goda pedagogik, avdramatiserade byggandets ädla konst så att det snart studsade klot i rännor över hela kursplanen.

-"Vi vill lära ut grunderna i verktygen som alla har med sig här i SL, så att byggandet avdramatiseras. Det skall göras på ett praktiskt och roligt sätt" är lärarnas paroll.
Till verktygen hör även script.

Det skall vara lustbetonat och man skall direkt kunna se ett resultat, som kanske har ett visst överraskningsmoment i sig. För många var det nog en liten aha-upplevelse att själva få experimentera och få se hur de fysiska kloten kunde träffa en själv i huvudet om man stod i vägen. Undrar om Solaces skyddsombud, förre vaktmästaren och överbefälhavaren herr Carlberg kommer att tillåta fortsatta kurser utan skyddshjälm?

Det skall bli spännande att få se vad dom rullande kloten skall användas till. För om vi känner pedagogen Carlberg rätt så lär han nog ha några nya aha-upplevelser i tröjärmen den
24:e november då den grundläggande byggkursens nästa avsnitt rullas ut
.

Psyk i sin fina tröja En härlig färg Skrollan är nöjd

Ja, tröjärmen för i tisdags stickade IronSide sig en tröja på den första syjuntan, som var den andra kursdagen i serien av kurser på Solace Island. Beställningssömmerskan Kay Uggla visade närmare 30 syjuntegäster hur man lätt och snabbt kan göra kläder med bara det verktyg som Linden Lab har skickat med oss.

-"Någon har höjt sina ögonbryn över att jag har valt att kalla kurserna i klädskapande här för syjunta. Definitionen för syjunta (Wikipedia) säger ju "Syjunta är ett vardagligt uttryck för en grupp som träffas för att ägna sig åt sömnad eller handarbete. Till skillnad från syföreningar är syjuntan ingen formell organisation eller förening, utan utgörs av ett antal vänner som träffas med varierande grad av regelbundenhet." och det är precis så som jag vill driva våra möten här på Solace Island. Det skall vara vänskapligt, trevligt och vi hjälper varandra. Man får prata och skoja. Vi kommer att ha en gäst med oss varje gång som kommer att ge lite nya idéer om vad klädskapande kan vara i SL."Det var många ägare av en ny egenstickad tröja som träffade Sabrina Nightfire, en klädkonstnär och anordnare av modeshower i SL.
Sabrina visade en fantastisk kollektion som hon gjort nästan helt med bara de verktyg, som vi alla har med oss. Hennes färgsprakande kläder framkallade susningar och spontana applåder från syjuntedeltagarna. Speciellt de närvarande herrarna jublade när hon tog några steg på den den enkla catwalken i sin nätta svartröda lilla festdress.
Sabri
na tycker att det man kan göra i "Appearance" och med "Edit"-verktygen mer än väl ger henne det hon behöver för sitt konstnärliga arbete. Hon undviker gärna ett realistiskt eller RL-troget utseende till förmån för fantasifulla färger och former som inte går att nå i RL. Hon menade att SL är SL. och ger så många unika möjligheter till att kreativt skapa nya upplevelser för bärarna kläder.
Det var mycket inspirerande för deltagarna som den kursdagen lärde och övade just med de verktygen.
Sabrina Nightfire lämnade en mapp till alla syjuntegästerna. Den innehöll en mängd härliga texturer och annat godis som man kan använda med hjälp av "Appearence" och lite "edit".

-"Jag hoppas att deltagarna får glädje av innehållet när dom ger sig på hemläxan till nästa syjunta den 1:a december.
Allt om läxan och var man kan hitta verktyg och bildprogram kommer under veckan på: http://byggochdesign.blogspot.com/.
Den siten hoppas jag att den kan bli till en liten lärobok i byggnadsteknik och klädskapande för oss i SLs svenskbygder.
/KU

Inga kommentarer:

Apture