Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2010-04-23

Blue Mars - Värt en turist resa

Lita inte bara på den säljande reklamen och bloggarnas referat av säljande hemsidor om Blue Mars! Res dit! Ja, vi säger som världens förste ensamseglare jorden runt, Joshoa Slocum: "Whenever you are contemplating a voyage, I would just say go!"
Så med en knippa mod och mycket förväntningar startade färden mot gränsen till den virtuella världen med en del nerladdningar, som gick smärtfritt. Själva linklareringen till Blue Mars gick också galant! Man fick själv välja både för och efternamn! Helt fritt efter det att man klarat ut sin identitet med sin E-postadress.

Nu har tidningens reporter ett varaktigt inresevisum till Blue Mars i sitt eget namn "Kay Uggla"! Det här enkla förfarandet skulle nog Linden snegla lite på. Det skulle säkert gynna immigrationen till Second Life.


Den senaste tiden har det vid jämna mellanrum hamnat artiklar om Blue Mars på redaktionens bord. Till sist blev önskan att göra en resa dit övermäktig.

Som alltid när man kommer till nya trakter så är det andra regler som gäller. Ja till och med för sådana simpla saker som hur man rör sig och sköter vett och etikett. Under det första korta besöket var det svårt att helt förlika sig med hur man rör sig och ser sig om (kameran). Men däremot var alla de inbyggda och lätthittade gesterna en härlig upplevelse när man konfronterades med de välkomnande och hjälpsamma personalen omedelbart efter gränspassagen.
Självkänslan stärktes ju av att man snabbt blev lotsad genom någon sorts sminkrum och garderob så att man inte behövde se ut som de nykomlingarna i SL. Ett litet urval Snygga kläder fanns att välja på liksom en bra guide i garderoben/sminklådan innan man gjorde entré i det klara solljuset.
Ja för vackert väder hade vi också. Klart solljus som kastade fina skuggor på marken. Men det var lite svårt att se detaljerna i ansikten i motljuset som man ibland hamnade i så att efter hemkomsten fick man precis som i Rl söka sig till mörkrummet en stund för att förbättra bilderna från den kamera som medfördes från RL (fabrikat: Skärmdump. Hela kontrollpanelen syns längst ner i bilden).
Regimen i Blue Mars kommer att släppa kameror till alla först om ett tag.
Den vänliga värdinnan tog vänligt och mycket tålmodigt hand om oss alla som kom in genom gränskontrollen. Svarade glatt på alla konstiga frågor. Och hon kunde också allt från skillnaden i standards på verktygslådor mellan olika världar till affärsidé för "The Blue".

Verktygslådan verkade lättburen för den lär vara tom. Allt skapande måste tillsvidare ske i RL med hjälp av Blender m fl program och sedan importeras till "The Blue", vilket min mycket vänliga guide Sommer berättade för mig.

Naturligtvis tvingades tidningens reporter av rop från RL att påskynda hemresan från "The Blue", som hon snabbt lärde sig att den världen kallas av de frekventa besökarna.
Men nytt besök han avtalas med guide och någon i regimens ledning för att få mer information om den nya världen och varför den uppstått.


Kay Uggla
för Slainthe och QS
i Blue Mars

Inga kommentarer:

Apture