Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2009-01-13

Dagen efter Tomten drog med granen


Lite tomt känns det allt så här tidigt på morgonen när jag spanar ut över isen och ser resterna efter vår fest.

Vad var det som hände?
Ja allt gick i vart annat. Jag hoppas bara att våra gäster hade en rolig och upplevelserik kväll. Det hade i alla fall vi som ordnat festen. Måtte allt bara ha fungerat och passat in i tidtabellen. I RL hade man som värd sagt ”Måtte det inte börja regna”. Här i vår värld säger vi i stället ”Måtte det inte lagga”. Visst gjorde det det som vanligt! Men inte allt för mycket väl? Vi kunde ju i alla fall genomföra hela festprogrammet som det var tänkt.

Så här efteråt vill man ju tacka er alla som kom och GJORDE FESTEN med er glada närvaro. Visst var det roligt att få dansa på isen med din partner. Inte visste väl du att du var en sån hejare på konståkning till gamla välkända jullåtar. Tanya Matahari hade lånat oss de härliga animationerna ur sin välförsedda skridskobutik.

Och visst var det kul att få åka spark med någon över den lite våta isen. Det var någon som missade varningsskyltarna och körde igenom isen utanför min grotta. Det är Jazzoru Otoole som gjort sparkarna som jag köpte inför festen så att det skulle räcka åt alla.

Ja, jag minns att plötsligt färgades himlen vid västra iskanten med ljus och just då stormar den saknade Tomten fram ur intet och rycker åt sig vår gran och försvinner. Tänk att han kom i alla fall! Tack Tomten!

Och just då stiger allas vår rockstjärna Zaphod Theas upp på scenen och river av ett par härliga låtar allt medan vår egen Lille Skutt (Smithers Davieau) skjuter av sitt bländande fyrverkeri. Ja vilket härligt spektakel.

Men vilken underbar musik och mysigt prat mellan låtarna! Åh, Zaohod du har vunnit mitt rockhjärta!

Och sedan alla härliga gäster som gled och skuttade fram över isarna. Jo det blev nog bra i alla fall. Med dom här minnena känns det lättare att städa upp lite här och där.

Suck vilken tisdagskväll!

Nu är det så att vi på Solace Island planerar att återkomma under våren med en del evenemang. Speciellt på tisdagar. Så håll ögonen öppna. När det är något på gång kommer det att skrivas om det här och förhoppningsvis även i andra nyhetsmedia för oss avatarer.

Kay Uggla

1 kommentar:

Lennart Nilsson sa...

Underbara bilder. Speciellt den med fyrverkeriet!

/Apmel

Apture