Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2009-04-08

Fullmåne - Skärtorsdagsnatt - Blåkulla


I natt bolar vi med Hinhåle!

Till Blåkulla! Till Blåkulla! Ropar alla häxor idag. Det är inte bara skärtorsdag utan också fullmåne! Stark magik! Alla magiska tecken slår in samtidigt.

Fest på Blåkulla i kväll, skärtorsdag, kl 20:30.


http://slurl.com/secondlife/Marvelous/115/64/251

Tour Spoonhammer och Second Renoir har hittat vårt Blåkulla och ordnat allt för en härlig magisk fest under fullmånen.Ni har väl era kvastar och andra flygtyg i ordning? Har ni gnidit in dom med den rätta salvan som ger er den äkta höjden? Lite örter.... lite magi .... och det går rakt in i kroppen..... och se man blir hög! Flyger så lätt!

Världens Häxor förenen eder!

Till Blåkulla!

Det är enligt dom sakkunniga är det inte inte så noga med vad man flyger på bara magin stämmer:

Häxan antogs fara till Blåkulla på en kvast, gren eller någon form av vardagligt redskap, eller på t ex ett husdjur. Med hjälp av en nål kunde häxan öppna ett hål i en vägg om så skulle behövas, stort nog att ta sig igenom....


Under tiden som häxan befann sig på Blåkulla kunde omgivningen inte märka att hon gett sig av, utan hon tycktes fortfarande befinna sig på sin vanliga plats.

Allt enligt Wikipedia.

Intet nytt under solen!
Blåkulla var en tidig virtuell värld för dom med magin.
På redaktionen slås vi av en härlig tanke!: Hela SL är förstås ett ständigt Blåkulla! Vi finns här i vårt magiska förtrollande "Blåkulla"men ändå syns det inte IRL att vi är någon annan stans än där!

Så är vi då alla virtuella häxor här i SL!

På redaktionen saxar vi lite mera fakta ur Wikipedia:
Skärtorsdagen är enligt folktron framför allt den dag då häxorna begav sig till Blåkulla på lämpligt redskap. Detta förorsakade allehanda försiktighetsåtgärder i form av gömda kvastar och spisrakor, stängda skorstensspjäll och gevärsskott i luften för att försvåra häxornas förehavanden. En och annan påskeld kunde därtill råka bli för tidigt tänd.

Nya asatroende använder istället denna asen Tors dag till att förbereda vårblotet. För vissa får det skära då syfta på den bleka ansiktsfärg Tor ådragit sig under vinterhalvåret. Dagens "häxor" associerar även färden med rening, i så motto att den eld som erbjuds i Blåkulla kan befria dem från den klåda, som vissa kvalster med "skärtor" likljudande benämning orsakar.

Som sagt lite fakta skadar inte!

/Kay

Inga kommentarer:

Apture