Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2009-04-17

Vår pirat har återkommit till Solace Island


Efter en tids kringflackande på som stora haven i SL, har vår älskade kapten Vrmad Kalok återkommit helskinnad och väderbiten till vår ö. Han hoppas få stanna i hamn en tid innan det blir dags för nya piraträder. Skeppet kommer att vara öppet för allmänhetens besök.

Igår just när solen höll på att sänka sig i havet väster om Solace Island dök en brigg upp i horisonten. Kursen var stadig mot Solace Island. Ett våldsamt kanonmuller hördes när det stolta skeppet rundade de yttre uddarna ute vid Käringön. Krutröken fyllde hela fjärden. Sedan gled skeppet långsamt och majestätiskt in mot Solace Islands nya hamn. Kapten Kalok la till vid piren. Väderbiten och till synes vid god hälsa skuttade han nedför landgången och möttes av Skrollan, Psyk och Kay i den snabbt samman kallade välkomstkommittén.
"Visst är det spännande när sjömän kommer till stan!", suckade någon.
Efter en del formaliteter rörande inklarering och hamnplatstillstånd (rezzning mm) så lät kapenen fyra av alla sin kanoner i en pampig salut. Kanonkulorna for åt alla håll över hustaken på ön. Krutröken låg stundtals tjock.

Kapen Vrmad erkände att han är en laglös pirat på haven och kommer att återvända dit så snart han sett över sitt fartyg, fyllt på sina förråd och förstärkt sin besättning. Det var klara ord och inget mummel ur det helskägget. QSs reporter förstår att Kapten Kalok nog kan vara en riktig hårding på haven. Hon har seglat som "gunner" (kanonskötare) med honom förr.


Skrollan och Psyk i sin rosa balklänning anmälde sig genast för tjänstgöring ombord i någon batalj ute till havs. Skrollan verkade taggad för uppgiften och visade hur hon skulle möta fienden med hugg och slag. Kaptenen såg roat på och log lite uppmuntrande.

Under Solaces vackra stjärnhimmel lämnades fartyget för stunden åt sitt öde för helt andra äventyr och drömmar i RL.
/Kay

Inga kommentarer:

Apture